Villa Furuvik, Meillä Kotona -julkaisussa

Villa Furuvik, Meillä Kotona -julkaisussa

Helsingin Laajasalossa sijaitsevalla Villa Furuvikillä on ollut vaiheikas historia. Nykyään keltaista huvilaa ja sen miljöötä emännöi Tea Lindberg, joka muutti perheineen vanhaan villavahdin taloon. Tilan hirsiseinistä löytyy tekstejä sadan vuoden takaa.

Hiekkatien päässä rannassa avautuu Helsingin Laajasalon vanhimpana pidetyn huvilan, Villa Furuvikin, idyllinen pihapiiri. Kolmetoista omenapuuta talvehtii. Vanhaksi kanalaksi kutsuttu talousrakennus, nykyinen pihasauna, odottaa pressuissa uutta ilmettään. Merituuli tuivertaa mäntyjä ja koivuja. Edessä siintää näkymä silmän kantamattomiin Suomenlahdelle.

Keltaisen huvilavanhuksen vieressä on kolmas alkuperäisistä rakennuksista, punainen vanha villavahdin talo. Siinä asuu nykyään tilan omistava yrittäjä Tea Lindberg kahden pienen lapsensa kanssa. Perinnekin elää, sillä tilan hoitaja eli pehtooritar Anni Holmström asuu vielä hetken seinänaapurissa ennen kuin jää äitiyslomalle. Paikasta on tullut niin rakas, että ajatuskin muutosta saa kyynelehtimään.

Vaikka Villa Furuvik on yksityisomistuksessa, osa tiloista on puolijulkisia. Huvilaa voi vuokrata ja rantasauna löylyttää läpi vuoden. Kuukausittain vietetään avoimien ovien päivää.

Alkuperäiset rakennukset on suojeltu kulttuurihistoriallisesti ja ympäristön kannalta arvokkaina, mutta myös piha-alue on puutarhahistoriallisesti arvokas.

Kun Helsingin kaupunki myi 1990-luvun alussa ostamansa Villa Furuvikin pari vuotta sitten, paikka sai omistajan, jota kiehtoo vanhojen talojen estetiikka ja rakennushistoria.

– Miljöötä ihmettelee joka päivä. Haluamme palauttaa paikan vanhan arvokkuuden. Historiaa ja elämän jälkiä ei piilotella, vaan päinvastoin haluamme korostaa niitä. Seinä voi olla vinossa ja kynnys kulunut, Tea nauraa.

Anni esittelee ylpeänä kotinsa vinossa olevaa kattoa, jonka kahden nurkan on välillä 13,5 sentin ero.

Tean ja Furuvikin tiet sivusivat ensimmäistä kertaa jo toistakymmentä vuotta sitten. Hän ihaili tilaa huolehtiessaan huvilassa pidettyjen syntymäpäivien ja karonkan tarjoiluja. LUE KOKO JUTTU TÄÄLTÄ.

 
img

Tea Lindberg

Related posts

Kesäjuhlat Villa Furuvikissa!

Kesä, mikä ihana syy juhlia nyt, kun siihen taas on mahdollisuus! Villa Furuvikin...

Jatka lukemista
by Info Furuvik

Villa Furuvik etsii elämyspalveluiden tarjoajia

Helsingin Laajasalossa sijaitseva Villa Furuvik on ympärivuotisessa käytössä oleva...

Jatka lukemista
by Info Furuvik

Furuvik Rantasauna, avoimet sauna- ja uintivuorot, kesä 2020

Rantasauna ja pulahdus mereen, mahtava tapa aloittaa uusi viikko! Avoimet sauna- ja uintivuorot...

Jatka lukemista
by Info Furuvik