Villa Furuvik, Meillä Kotona -julkaisussa

Villa Furuvik, Meillä Kotona -julkaisussa

Helsingin Laajasalossa sijaitsevalla Villa Furuvikillä on ollut vaiheikas historia. Nykyään keltaista huvilaa ja sen miljöötä emännöi Tea Lindberg, joka muutti perheineen vanhaan villavahdin taloon. Tilan hirsiseinistä löytyy tekstejä sadan vuoden takaa.

Hiekkatien päässä rannassa avautuu Helsingin Laajasalon vanhimpana pidetyn huvilan, Villa Furuvikin, idyllinen pihapiiri. Kolmetoista omenapuuta talvehtii. Vanhaksi kanalaksi kutsuttu talousrakennus, nykyinen pihasauna, odottaa pressuissa uutta ilmettään. Merituuli tuivertaa mäntyjä ja koivuja. Edessä siintää näkymä silmän kantamattomiin Suomenlahdelle.

Keltaisen huvilavanhuksen vieressä on kolmas alkuperäisistä rakennuksista, punainen vanha villavahdin talo. Siinä asuu nykyään tilan omistava yrittäjä Tea Lindberg kahden pienen lapsensa kanssa. Perinnekin elää, sillä tilan hoitaja eli pehtooritar Anni Holmström asuu vielä hetken seinänaapurissa ennen kuin jää äitiyslomalle. Paikasta on tullut niin rakas, että ajatuskin muutosta saa kyynelehtimään.

Vaikka Villa Furuvik on yksityisomistuksessa, osa tiloista on puolijulkisia. Huvilaa voi vuokrata ja rantasauna löylyttää läpi vuoden. Kuukausittain vietetään avoimien ovien päivää.

Alkuperäiset rakennukset on suojeltu kulttuurihistoriallisesti ja ympäristön kannalta arvokkaina, mutta myös piha-alue on puutarhahistoriallisesti arvokas.

Kun Helsingin kaupunki myi 1990-luvun alussa ostamansa Villa Furuvikin pari vuotta sitten, paikka sai omistajan, jota kiehtoo vanhojen talojen estetiikka ja rakennushistoria.

– Miljöötä ihmettelee joka päivä. Haluamme palauttaa paikan vanhan arvokkuuden. Historiaa ja elämän jälkiä ei piilotella, vaan päinvastoin haluamme korostaa niitä. Seinä voi olla vinossa ja kynnys kulunut, Tea nauraa.

Anni esittelee ylpeänä kotinsa vinossa olevaa kattoa, jonka kahden nurkan on välillä 13,5 sentin ero.

Tean ja Furuvikin tiet sivusivat ensimmäistä kertaa jo toistakymmentä vuotta sitten. Hän ihaili tilaa huolehtiessaan huvilassa pidettyjen syntymäpäivien ja karonkan tarjoiluja. LUE KOKO JUTTU TÄÄLTÄ.

 
img

Tea Lindberg

Related posts

Kevään 2020 avoimet saunavuorot

Kevään sauna- ja uintivuorot Furuvik Rantasaunalla maanantaisin ja...

Jatka lukemista
by Info Furuvik

Bongaa Villa Furuvik Ylen uudesta Kakarat laatudraamasta!

Villa Furuvikilla oli ilo toimia Kakarat-sarjan kuvauspaikkana. Tunnistatko huvilan Me Naisten...

Jatka lukemista
by Info Furuvik

Tammikuun 2020 avoimet saunavuorot

Tammikuun 2020 sauna- ja uintivuorot!   Sekavuoro to 9.1. kello 17-21 Naisten vuoro to...

Jatka lukemista
by Tea Lindberg