Vihkiminen juhlapaikalla

Vihkiminen juhlapaikalla

Vihkiminen juhlapaikalla on selvästi kasvava ilmiö ja meillä Furuvikissakin on vihitty paikan päällä viime vuosina useampi pari. Puutarhan käyttö kuuluu tilavuokraan, joten meille on helppo suunnitella kesäiset puutarhahäät. Juhlapaikalla tapahtuvassa vihkimisessä on paljon etuja. 

Kun vihkiminen tapahtuu juhlapaikalla, niin hääpäivän aikataulutus helpottaa, vieraiden kulkeminen vihkipaikalta juhlapaikalle tuottaa vähemmän päänvaivaa, sopivan juhlapaikan ja vihkipaikan kalentereita ei tarvitse synkronoida ja paikasta toiseen säntäily ei aiheuta niin paljoa stressiä hääparille. Myös viralliset hääkuvat ehditään ottamaan hyvin ennen vieraiden saapumista ja virallista osuutta ja vieraiden kuljetuksesta säästyneet kulut voi sijoittaa johonkin muuhun juhlapäivän osaan.

Furuvikissa vihkiminen voi tapahtua joko ulko- tai sisätiloissa. Yleinen toive varsinkin kesäaikaan on, että seremonia voitaisiin pitää ulkotiloissa sään salliessa. Furuvikin huvilan edustalla on iso nurmikkoalue, johon voi asetella penkit haluamallaan tavalla. Myös huvilan alkuperäiset betoniportaat on näyttävä tausta vihkimiselle ja pari pääsee vähän vieraita ylemmäksi, jolloin kaikki näkevät tapahtuman esteettömästi. Jos vieraita on paljon, kannattaa harkita äänentoiston tilaamista ulos. Mikäli keliriskin haluaa kokonaan poistaa, niin ulos on mahdollista vuokrata ulkotelttoja. Vihkimisen voi nopeallakin aikataululla siirtää sisätiloihin, mikäli sää ei salli ulkovihkimistä. 

Yleensä juhlapaikalla tapahtuva vihkiminen on melko sukkelasti toteutettu, joten kaikki vieraat eivät välttämättä tarvitse istumapaikkaa. On kuitenkin hyvä varata huonojalkaisille tai heikon terveydentilan omaaville ja esimerkiksi pienille lapsille istumapaikkoja. Yleensä myös näkyvyys vihittävään pariin paranee kun osa vieraista istuu. Meillä ulkokalusteet kuuluu tilavuokraan ja kalusteita on noin 40:lle henkilölle. Hääparin vastuulla on järjestellä kalusteet toivottuun järjestykseen ja siirtää kalusteet takaisin paikoilleen juhlien jälkeen. Tämän palvelun voi myös ulkoistaa ja tilata sen Furuvikin puolesta tehtäväksi.

Vihkimisen jälkeen koristeet, kuten vihkikaaret, kukat ja nauhat on helppo viedä sisätiloihin koristamaan juhlasalia. Muistathan informoida vieraita mahdollisesta ulkovihkimisestä, jotta he pystyvät varautumaan säähän pukeutumalla ja voivat halutessaan valikoida sellaiset kengät etteivät ne uppoa nurmikkoon. Varaa myös vihkijä hyvissä ajoin.

Vihkikaari puutarhahäät

Yksi kokemus meillä järjestetystä sisätiloissa tapahtuneesta vihkimisestä löytyy kultaisen Lähiömutsin blogista. Tekstin lukemisesta tulee meille miltei nostalgisia tunnelmia, kun kuvissa näkyy juhlasali ennen pintaremonttia ja nykyistä seinämaalia. Seinien uuden sävyn näkee parhaiten osallistumalla avoimiin oviin tai vilkaisemalla alakerran 3D-esittelyn.


img

Info Furuvik

Aiheeseen liittyvät julkaisut

WORLD SAUNA DAY LAUANTAINA 27.4.2024 FURUVIKISSA JA YMPÄRI MAAILMAA

Villa Furuvikin saunat Furuvik rantasauna ja Furuvik pihasauna osallistuvat...

Jatka lukemista
by Info Furuvik

Kesän avoimet ovet Furuvikissa

Kevät on vihdoin täällä, ja alkuvuoden avoimet ovet ovat pian taputeltu. Onneksi vietämme...

Jatka lukemista
by Info Furuvik

Heinäkuun 2024 juhlat -50%

Kesä on täydellinen aika kutsua ystävät ja perhe nauttimaan aurinkoisista päivistä ja...

Jatka lukemista
by Info Furuvik