Furuviks strandbastu ligger i Helsingfors, Laajasalo Jollasi. Vår adress är Furuvikvägen 5, 00870 Helsingfors. Strandbastun ligger vid havet, intill Furuviks allmänna strand, i Hevossalmis underbara natur.  Sandendvs du går till bastun från slutet av Furuvikvägen, från höger sida av den steniga rondellen, ner mot stranden. 

Till Furuvik tar du dig med bil, kollektivtrafik eller egen båt. Du kan lämna din bil bredvid den steniga rondellen eller framför den gula villan. Du kan ta dig från Hertonäs till Furuvik med buss 85 och 86.

- På buss 85 heter hållplatsen närmast Furuvik vid Jollasen Alepa: TAKILANTIE H4135, Jollaksentie.
Gångavstånd till Furuvik ca 700m.
– På buss nr 86 heter hållplatsen närmast Furuvik: HEVOSSALMENTIE H4107, Laajasalontie. Gångavstånd till Furuvik ca 900m.

Se HSL för mer detaljerad information och scheman från sidorna.

Bastupass bokas i förväg. Du behöver inte anmäla dig separat när du kommer till bastun. Nyckeln finns i bastudörren och bastun är varm när du kommer. Du kan använda bastutak och brygga + täckt område. Omklädningsrumsvagnen som finns bakom bastubyggnaden används som ytterligare omklädningsrumsutrymme. Omklädningsrumsvagnen har låsbara fack för värdesaker.

Det finns möjlighet att köpa alkoholfria förfriskningar från kylen i strandbastun med MobilePay eller kontanter. Det är också möjligt att hyra ett set handdukar och lakan eller en morgonrock från bastun, samt att köpa handdukar. Badkläder och sandaler kan lånas i bastun utan kostnad.

Toalett finns Furuvik trädgårdsbastu ansluten på övre gården (mellanbyggnad, vänster kant sett från havet).

Observera att våra bastupass är mycket populära. Du kan bara anlända till platsen när bokningen startar och du måste lämna bastun innan hyresperioden är slut. På så sätt ser man till att bastun håller sig inom reservationstiden och att bastuanläggningarna hinner städas mellan bokningarna. 

PRIVATA BESTÄLLNINGAR

Vi värmer bastun vid önskad tid, om inte annat avtalats.

Strandbastun har en bastu, som kan hyras i samband med ett bastupass för ett tillägg av €299. Du kan sitta i Palju både på sommarkvällarna medan du tittar på solnedgången och på en avkopplande semester i det iskalla vintervädret. Balju och bastu vid havet - och även i huvudstadsregionen - är en unik kombination som måste upplevas! Palju kan beställas varm eller iskall. Den kalla drycken kyls med flera hundra kilo isbitar, upp till +4 grader. Halmen töms, tvättas och fylls på mellan laddningarna. Inga kemikalier tillsätts i Paljus vatten. Om du vill lägga till en part till din bokning bör du kontakta oss i god tid. 

I samband med bastureservationen går det även att hyra en gasolgrill för 50 €/gång.

Ångrummet i Furuviks Strandbastu rymmer ca 8-12 personer. Duschrummet har två duschar och ett litet omklädningsrum. Det finns ytterligare omklädningsrumsutrymme i omklädningsrumsvagnen, som även har skåp för värdesaker. Från Loyly kan du dyka rakt in i simning och på vintern öppet vatten!

Vid kallt väder rekommenderar vi att be om en offert på inredningen av Villa Furuvik-villan eller Furuviks innergårdsbastu, eftersom Rantasauna inte har någon annan fast inredning förutom bastu, duschrum och omklädningsrum.

Om du vill förlänga din bokning kan du be om ytterligare timmar genom att ringa 0400 485 425.

Vid slutet av din bastustund, samla alla skräp och de tomma panterna och flaskorna samt de begagnade hyrhanddukarna i de behållare som är reserverade för dem. 

Om du önskar kan du ta med egen mat och dryck till lokalen eller beställa läckra cateringtjänster genom oss och Rantasauna har ett kylskåp för förvaring av mat och dryck. Kolla in de läckra menyalternativen härifrån. För mer information om catering och beställningar, vänligen kontakta vår kundtjänst på [email protected]. Catering kan ordnas för grupper om minst 10 personer. Vattnet som kommer till strandbastun är drickbart kranvatten från Helsingfors stad.

Privata turer på mer än fem timmar inkluderar handdukar och dukar för 10 personer. Observera att bastupass på mindre än fem timmar inte inkluderar handduksset. Handdukar kan hyras för 5 €/set. Bastujacka och handduksset med bastofflor 12 €/person. Mössor från €10.

Helsingfors stads allmänna sandstrand, som ligger intill strandbastun, är tillgänglig för alla. Furuviks strandbastu med sina bryggor och gård ligger i ett eget avgränsat område. Be om offert på båttransporttjänster från vår kundtjänst på [email protected]. Djupet i slutet av piren är 2,4 meter.

 

Facebook @furuvikrantasauna 

Instagram @villafuruvik @furuvik_rantasauna

 

ALLMÄNT BATUSKIFTE:

Furuviks strandbastu pågår varje vecka öppna bastuskift, välkommen till bastun!  

Se tillgängliga tider och lös in biljetter (17 €/person) 

 

Visste du förresten att strandbastun är mer än 100 år gammal och har fungerat innan t.ex. som nätbod och ångbåtsstopp?

Önskar dig varma bad,

Villa Furuviks lag

tel. 0400 485 425 

[email protected]

www.villafuruvik.fi

www.saunat.fi